Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaczane podpłomyki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 sztuk
Składniki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
500 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4 g
Kalorie
648 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żytnie podpłomyki
2 Std. 10 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3 Std. 5 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 Std. 50 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Chlebki guttiau
2 Std. 30 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Kniszki ziemniaczane
2 Std.
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 Std. 30 Min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 Min